Thursday 4 February 2016

Via Ferrata στην Μαύρη σπηλιά Καρπενησίου

Εκδρομή στην ευρύτερη περιοχή του Καρπενησίου και του νομού Ευρυτανίας, σκέτη απόλαυση! 
Και σε συνδυασμό με πεζοπορία και via ferrata όλη η εκδρομή απογειώνεται. Έτσι σκεφτήκαμε και εμείς και επισκεφτήκαμε την Μαύρη σπήλια. 

Η Μαύρη σπηλία βρίσκεται στα 3 λεπτά από το χωριό Προυσσός (με αυτοκίνητο) και είναι πολύ ευκολο να εντοπιστεί η άρχη του μονοπατιού καθώς υπάρχει πετρόχτιστη πηγή και ενημερωτικές ταμπέλες. 

Η διαδρομή είναι εύκολη και περνάει παράλληλα στο φαράγγι, δίπλα από βάθρες, πάνω απο ξύλινα γεφυράκια και μέσα από το δάσος. 


Εχεί σε κάποια σημεία ανηφορική κλιση αλλά η ομορφιά του τοπιού σε αποζημειώνει. Και κάνοντας περίπου 30’ λεπτά περπάτημα (χωρίς φωτογραφίες, παιχνίδια κλπ.) φτάσαμε στην περιβόητη Μαύρη σπηλιά. Απο εκεί όμως ξεκινάει όλο το παιχνίδι, καθώς μετά το τελευταίο ξύλινο γεφύρι στα αριστερά μας εντοπίζουμε το πρώτο συρματόσχοινο. 

Φοράμε τα υλικά μας και ξεκινάμε την via ferrata. Είναι σχετικά εύκολα στημένη η διαδρομή και πολύ απολαυστική. Περνάμε πάνω από βάθρες, σκαρφαλώνουμε δίπλα από καταρράκτες και εντυπωσιαζόμαστε από την δύναμη και την ομορφιά της φύσης. 

Σε κάποιο σημείο έπρεπε να βγάλουμε παπούτσια, κάλτσες για να περάσουμε μέσα από το νερό ώστε να συνεχίσουμε αλλά αυτό δεν μας σταμάτησε, αν και ήταν Δεκέμβρης. 
Γενικά η διαδρομή ήταν θαυμάσια, κάτι ανάμεσα σε river trekking και αντίθετης κατεύθυνσης canyoning και το ευχαριστηθήκαμε απίστευτα.

 Εμείς από την Μαύρη σπηλιά πήγαμε περίπου μιάμιση ώρα διαδρομή και μετά ξεκινήσαμε την επιστροφή, καθώς νύχτωνε νωρίς και είμασταν ομάδα 5 ατόμων, αλλά πολυ πιθανό η διαδρομή να συνεχιζόταν. 

Η επιστροφή στο αυτοκίνητο ήταν σαφώς ταχύτερη αλλά ομόφωνα αποφασίστηκε να επιστρέψουμε κάποιο καλοκαιρινό σαββατοκύριακο!


Photo Gallery by QuickGallery.com
 


No comments:

Post a Comment