Friday 29 January 2016

Σπήλαιο Αγ.Τριάδος - Κάρυστος

To σπήλαιο Αγ.Τριάδος βρισκεται στην Ν.Ευβοια σε αποσταση 40 λεπτων απο το λιμανι των νεων Στυρων και 20 λεπτων απο την Καρυστο και πιο συγκεκριμενα πισω απο το εκκλησακι της Αγ.Τριαδος (στα 50μετρα) το οποίο βρίσκεται 5 λεπτα με τα ποδια απο το σημειο που παρκαρεις το αυτοκινητο(υπαρχει στιγμα). Στον χωρο εξω απο το σπηλαιο στο εκκλησακι εχει τρεχουμενο νερο και χωρο για ξεκουραση.

Την εισοδο την βρισκεις ευκολα αν ακολουθησεις ενα πολυπερπατημενο μονοπατακι πισω απο το εκκλησακι που σε οδηγει στην κλειδωμενη εισοδο του σπηλαιου (για λογους ασφαλειας).
Για τον χρονο που θα σου παρει να δεις το σπηλαιο, εμεις καναμε 3.5 ωρες (ομαδα 4 ατόμων)για να φτασουμε στο σιφωνι ή αντιστοιχα στην στολισμενη αιθουσα του σπηλαιου και 2.5 ωρες για να βγουμε (καθως ειμασταν λιγο πιεσμενοι λογω δρομολογιων πλοιων).

Για την εξερευνηση του σπηλαιου χρειαζεται σπηλαιολογικο εξοπλισμό, γαλοτσα ή φαραγγομποτακι, στολη νεοπρεν (το παχος και το αν χρειαζεται το πανω μερος ειναι υποκειμενικο) ενω σχοινια υπαρχουν (ειναι αρματομενο απο τον σπελεο).

Γενικα ειναι ενα σπηλαιο που εχει περπατημα, χρησιμοποιεις σε αρκετα κομματια του αντιστηριξη, εχει καποια αρκετα καλα στενωματα, απαιτει ενιοτε αναρριχιση/καταρριχηση, εχει ανεβασματα/κατεβασματα, μικρες τραβερσες και πολυ νερο
(ποταμι,καταρρακτες,πλυντηρια,λιμνουλες,σιφωνια).

Οποτε ευκολα χαρακτηριζεται ενα πολυ ομορφο, απαιτητικο αλλα και ενδιαφερον σπηλαιο.


Photo Gallery by QuickGallery.com



No comments:

Post a Comment